Provinciale erepenning voor Wim van der Leegte

mini-nedcar

Gouverneur drs. Theo Bovens heeft op woensdag 2 november 2016 de Provinciale Erepenning uitgereikt aan Wim van der Leegte bij gelegenheid van zijn afscheid als President-Directeur van de VDL Groep. De uitreiking vond plaats tijdens de presentatie van de eerste MINI Countryman die bij VDL Nedcar in productie wordt genomen.

erepenningGouverneur Bovens: “Beste Wim, uit grote waardering voor jouw persoonlijke inzet voor de mensen in jouw bedrijf, de Limburgers bij VDL-werkzaam en daarmee voor de economie en de Provincie Limburg in zijn geheel, kan ik je meedelen dat besloten is jou de erepenning van de Provincie Limburg, onze hoogste onderscheiding, te verlenen, waarmee je je tegelijkertijd Limburger mag noemen. En omdat een Limburggevoel erfelijk is, hoop ik dat dat gevoel ook vanzelf overgaat op de volgende generaties. Ik dank je namens heel Limburg zeer, en reik je graag onder het toeziend oog van jouw familie, onze Minister President, de directie van BMW, de penning uit. Proficiat!”

Gedeputeerde Staten van Limburg hebben besloten de erepenning aan Wim van der Leegte toe te kennen uit waardering voor zijn inzet voor het behoud van Nedcar en daarmee het belang ervan voor de werkgelegenheid in de maakindustrie in Limburg.

VDL Nedcar is de enige grote autoproducent in Nederland. Bij de start van het eerste model, de MINI 3-deurs, medio 2014, werkten er ca. 1.500 medewerkers in het bedrijf. Inmiddels is het aantal werknemers gegroeid naar zo’n 4.000. Naast de MINI 3-deurs en de MINI Cabrio wordt het derde model, de MINI Countryman, in productie genomen. In de toekomst zal er ook een hybride versie van dit model in Born worden gebouwd. De productie van de MINI Countryman levert een extra werkgelegenheid op voor zo’n 1.200 mensen.

Nadat het Mitsubishi-concern in 2012 bekend maakte definitief te stoppen met de productie van auto’s bij Nedcar, brak er voor het concern opnieuw een zware periode aan. Ca. 1.500 banen dreigden verloren te gaan, naast de vele honderden indirecte arbeidsplaatsen.

Nedcar was al enige tijd op zoek naar een nieuwe autofabrikant. De VDL Groep, onder aanvoering van Wim van der Leegte, bleek geïnteresseerd in de overname van Nedcar. Zijn doel was dit concern te transformeren naar een onafhankelijke autoproducent die in opdracht van derden auto’s fabriceert. De heer Van der Leegte wist BMW Group als eerste klant van de nieuwe fabriek te interesseren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.