Resultaten SLIM actie

politie-vlaanderen-

Onder de noemer SLim-acties houden de Limburgse korpsen van lokale politie en de WegPolitie Limburg elk weekend, het hele jaar door, gecombineerde controles op alcohol, drugs en snelheid. Het doel is dat er elk weekend in Limburg controles plaatsvinden in minstens 4 politiezones. Met de SLim-acties willen we vooral het aantal weekendongevallen in onze provincie verminderen … en zo bewijzen dat Limburgers SLim-meriken zijn.

SLim is een initiatief van gouverneur Herman Reynders, de 15 korpsen van lokale politie, de Wegpolitie Limburg, het parket, de burgemeesters en de mediapartners. SLim is een permanente actie, die opnieuw startte op vrijdag 29 januari 2016, vlak na de Bob-campagne.

SLim-controles
12 korpsen van lokale politie en Wegpolitie Limburg zetten het voorbije weekend controles op in de provincie Limburg, waarbij 95 politieambtenaren en agenten van politie werden ingezet, namelijk:

politiezone Limburg Regio Hoofdstad
politiezone Lommel
politiezone HANO
politiezone Beringen/Ham/Tessenderlo
politiezone Heusden-Zolder
politiezone Kempenland
politiezone Kanton Borgloon
politiezone Bilzen/Hoeselt/Riemst
politiezone Voeren
politiezone Noordoost-Limburg
politiezone Lanaken-Maasmechelen
politiezone Maasland.

De Wegpolitie Limburg heeft alcohol- en drugscontroles gehouden in Maasmechelen , Zonhoven en Hasselt-West.

Er werd in totaal bij 2.054 bestuurders een ademtest afgenomen. 53 van deze ademtests (of 3 %) waren positief.
Er werd van 12 bestuurders een drugstest afgenomen, 8 testen waren positief.
3.533 voertuigen werden gecontroleerd op snelheid. 18 % procent van de voertuigen of 631 bestuurders werden geverbaliseerd wegens overdreven snelheid.
Naast de overtredingen op alcohol, snelheid en drugs werden ook nog 76 andere verkeersovertredingen vastgesteld. 22 bestuurders droegen geen gordel. 11 voertuigen waren niet gedekt door een verzekering burgerlijke aansprakelijkheid. 5 bestuurders hadden geen of geen geldig inschrijvingsbewijs. 10 voertuigen voldeden bij de controle niet aan de bij de wet gestelde technische eisen waaraan de motorvoertuigen dienen te voldoen. 8 bestuurders pleegden een inbreuk op de wetgeving rijbewijs. Er werden ook nog 20 andere verkeersinbreuken vastgesteld.
Bij deze SLim-controles werden 30 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken.

Weekendongevallen

In het afgelopen weekend werden er in heel Limburg 63 verkeersongevallen gemeld, waarvan 15 met lichamelijk letsel en 48 met enkel stoffelijke schade. Let wel op: niet alle ongevallen met stoffelijke schade worden aan de politie gemeld!

Bij deze letselongevallen vielen 3 zwaargewonden en 13 lichtgewonden.
Naar aanleiding van deze ongevallen (zowel met gewonden als met enkel stoffelijke schade) werden in totaal 32 ademtesten afgenomen, waarvan er 4 (of 13 %) positief bleken. Van 3 bestuurders werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken op last van het parket van de procureur des Konings.
Er waren in totaal 18 gevallen van vluchtmisdrijf.

De gegevens over de verkeersongevallen van PZ Sint-Truiden/Nieuwerkerken/Gingelom werden niet ontvangen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.