Tentoonstelling 70 jaar Italiaanse migratie

cinque-terre-279013_1280

Op 23 juni 1946 ondertekenden de Italiaanse en Belgische regeringen een akkoord, waardoor honderdduizenden Italianen in de West-Europese steenkoolmijnen tewerkgesteld werden, in ruil voor duizenden tonnen kolen.

Duizenden gelukzoekers kwamen naar de Maaslandse gemeenten en stichtten een gezin. Intussen zitten we al aan de derde generatie Maasmechelaren van Italiaanse origine. En dit heeft deze gemeente gekleurd: de opkomst van de pasta en de Italiaanse restaurants, een bloeiend verenigingsleven, een Italiaanse school en kerk,…

Om een terugblik op deze geschiedenis te krijgen wordt een tentoonstelling over 70 jaar Italiaanse migratie opgezet. Deze vindt plaats in het Cultuurcentrum Koninginnelaan 42, van 14 november tot en met 17 december. Bezoeken kan:

van maandag tot vrijdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 20.00 uur
op zaterdag van 9.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 17.00 uur.

Toegang is gratis.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.