Toon blijft langer thuis

vd-sittard

De looptijd van de belevingsexpo Toon Thuis in het voormalig V&D gebouw in Sittard wordt wegens succes verlengd. De belevingsexpo over het leven van Toon Hermans ging op 26 augustus van start en zou duren tot 31 december. Die datum wordt nu (vooralsnog) verlengd tot 31 januari.

Dertien weken na de opening wordt op zeer korte termijn de 10.000ste bezoeker verwacht. Met de 10.000ste bezoeker in zicht kondigt cultuurwethouder Noël Lebens de verlenging van de expositie aan. “Toon Hermans was, is en blijft een belangrijke culturele ambassadeur van onze stad. De bezoekersaantallen onderstrepen dat in alle opzichten.”

De expositie is één grote beleving. De bezoeker gaat op een ontdekkingstocht door het leven en werk van Toon Hermans. Op een interactieve wijze kan de bezoeker luisteren naar de vele liedjes, kijken naar de zijn bekende conferences en ervaren hoe Toon Hermans leefde en waar hij zijn inspiratie uit haalde. Van gedichten tot films, van liedjes tot conferences en van schilderen tot theater. Daarbij is altijd ruimte voor een lach en een traan. Alle aspecten van het werk van één van Nederlands grootste artiesten komen aan bod.

De belevingsexpo is één van de vele activiteiten die plaatsvinden om het honderdste geboortejaar van Toon Hermans te vieren. Het hoogtepunt van het jaar is in december. Op 17 december is het precies honderd jaar geleden in Sittard werd geboren. Om daarbij stil te staan vinden optredens plaats in de Stadsschouwburg in Sittard en in Carré in Amsterdam.

Naast deze optredens vindt van 22 december tot 7 januari 2017 het Cirque du Toon plaats. Dit evenement wordt gebracht door het Limburgs Kerstcircus. Het is een wervelende familievoorstelling met de crème de la crème van de internationale circuswereld. Een circusvoorstelling in een warme Carrésfeer vol humor, betoveringen en spektakel. Een show vol verrassingen met variété, theater met de doldwaze humor, kolder en muziek van Toon Hermans.

Meer informatie over de Toon Thuis is te vinden op: www.toonthuis.nl

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.