Torna | Cultura café zondag 20 november 2016

dennis-cockx

Zondag 20 november presenteert Torna | Cultura om 14.30 uur in café-zaal Aod Thoear een gevarieerde en boeiende middag met verrassende presentaties door gerenommeerde podiumgasten op het vlak van muziek, theater, fotografie en literatuur. De entree bedraagt € 5,00. Als gastvrouw treedt op Angelique Keuven, manager Social Media VVV Midden-Limburg.

Andrea Stultiens, fotograaf
In december 2016 zal de tweede editie van De Mix te zien zijn in het Limburgs Museum, met het thema Missie. De Mix is een serie van foto-opdrachten en tentoonstellingen waarin steeds een hedendaagse fotograaf zich laat inspireren door het werk van een historische Nederlandse fotograaf. Voor deze Mix zal Andrea Stultiens (1974) nieuw werk presenteren geïnspireerd op werk van de antropoloog en amateurfotograaf, Paul Julien (1901-2001). De tentoonstelling in het Limburgs Museum toont door Stultiens gemaakt materiaal dat inzicht geeft in de wijze waarop Juliens foto’s tot leven kunnen komen in de gebieden waar hij ze toentertijd maakte. In de expositie ligt de focus op Liberia en Sudan, waar Julien in respectievelijk 1932 en 1934/1947 actief was. Andrea toont een selectie uit haar werk dat komende maand te zien is in het Limburgs Museum.

Gé Titulaer, zanger, componist en Multi-instrumentalist
Gé Titulaer begon zijn carrière bij de popgroep Pat Cool met de door hem gecomponeerde en succesvolle elpee Daybreak. Ook als zangsolist wist Gé zijn weg te vinden. Zijn solo-elpee werd meteen onderscheiden met een Edison. Vooraanstaande muziek-journalisten plaatsen hem op éen lijn met namen als Frank Sinatra, Tony Bennett of George Benson. Vanuit heel Europa ontvangt hij uitnodigingen voor live- en radioconcerten. Hij deelde het podium met wereldsterren als Toots Thielemans, Eddie Daniëls, Clark Terry, Norma Winston en vele anderen. Hij maakte tournees door Japan, Bulgarije en Zwitserland en is jaarlijks te gast in Parijs en Aveyron, voor workshops en concerten. Als opstapje naar het Matineeconcert van de Koninklijke Harmonie van Thorn op 27 november, dat volledig in het teken staat van Franse muziek, zingt Gé in het Torna | Cultura-cafe een selectie uit zijn repertoire van Franse chansons.

Dennis Cockx, cabaretier, Puur Geluk
De twintigjarige Dennis Cockx (foto) uit Buggenum had als klein jongetje maar één droom: ooit nog eens als cabaretier op het podium te staan. De droom komt uit! In zijn optreden haalt Dennis verschillende actuele kwesties aan en vertelt hij enthousiast over zijn geluksmomenten, en over momenten waarop hij absoluut niet gelukkig was. En komt geluk uit de lucht vallen of kun je geluk creëren?

Jort Sonntag, Limburgs Kampioen Voorleeswedstrijd
Tijdens de Limburgse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2016 in Roermond streden de 12 beste voorlezers uit groep 7 en 8 om het Limburgs kampioenschap. Maar liefst 3300 basisscholen deden dit jaar mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Jort Sonntag uit Heel heeft het hele circuit van voorleeswedstrijden met succes doorstaan: van schoolfinale, kwartfinale tot halve finale. Hij werd in De Oranjerie uitverkoren tot Limburgs Kampioen van de Nationale Voorleeswedstrijd 2016. Hij las voor uit Oorlogswinter van Jan Terlouw.

Emma Keuven, YouTuber
Emma Keuven maakt YouTube-filmpjes. Ze is pas 11 jaar, maar heeft met haar vrolijke en energieke video’s al een grote schare YouTube-fans aan zich weten te binden. Enthousiast vertelt ze over wat ze allemaal meemaakt en waarbij ze zich graag inzet voor het goede doel, zoals 3FM Serious Request. Emma heeft 24.000 abonnees en 1,5 miljoen views. Dat wil zeggen dat in ruim 2 jaar 1,5 miljoen mensen naar haar filmpjes gekeken hebben. Ze maakt deze middag ook de volwassenen graag wegwijs met het YouTube-fenomeen.

Jo Wijnen, column en Har Sniekers, gedicht
Jo Wijnen en Har Sniekers leveren hun vaste bijdrage als columnist en stadsdichter.

(foto: Mimi Poukens)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.