Voorbereidingen halve marathon van Ell in volle gang

halve-marathon-john-parren

Bij voorbereidingen op een evenement als de halve marathon van Ell (28e editie) kan van alles gebeuren. Het kan allemaal mee zitten, maar er ook dingen die zorgen voor oponthoud.

27 november 2016, de Halve van Ell. De commissie kende enkele wijzigingen, maar bleef in de basis hetzelfde. Een groep van 6 enthousiastelingen die veel werk verzetten om alles georganiseerd te krijgen.

Om wat meer sfeer te creëren werd dit jaar een joekskapel bereid gevonden om het hele hardloopspektakel muzikaal te omlijsten. Joekskapel “Uut de maot” uit Weert. 16 goed geluimde muzikanten.

Een fraaie en functionele eindherinnering werd gevonden, besteld en ligt klaar voor elke finisher.

Een groep fietsers van charety for life uit Stramproy gaat het fietswerk verrichten vóór en bij de eerste lopers en achter de laatste loper of loopster. Zij doen dat om fondsen te werven voor hun goede doelen waar ze elk jaar duizenden gesponsorde fietskilometers voor maken. Tijdens deze halve marathon kan er voor Charety for Life gedoneerd worden. Info www.charetyforlife.nl

Even leek het er op dat het parkeren problemen op zou gaan leveren, maar door goed rondvragen kwam er een verrassende oplossing. Naar een geheel nieuwe parkeerlocatie wordt verwezen en begeleid. Gewoon een kwestie van borden volgen en de aanwijzingen van de verkeersregelaars opvolgen.

De voorinschrijvingen verlopen voorspoedig. Velen hebben de weg naar de website van www.inschrijven.nl al gevonden en staan op de startlijsten. Hieronder ook al enkele bekende Limburgse en Belgische lopers. 2015 kon een record aantal deelnemers van 523 ingeschreven worden. Vraag is of dat aantal in 2016 ook gehaald wordt, of zelfs voorbij gestreefd.

Een hele grote groep – onmisbare – vrijwilligers taan klaar om alles in goede banen te leiden. Te beginnen bij de opbouw en inrichting van het parcours, het vastleggen van start en finish, het registreren van de uitslagen en het na afloop weer opruimen van alle gebruikte spullen.

Deelnemen? Dat kan nog steeds. Kies je afstand 7,3 of 12,5 of 21,1 km (ben je 12 jaar of jonger dan is er ook nog de 1 km), meld je aan via www.inschrijven.nl en kom op 27 november 2016 (dan is het namelijk te doen) naar Ell voor de Halve van Ell.

Startplek is de Kampstraat in Ell. Na-inschrijving kan bij Eetcafé “De Prairie” aan de Sebastiaanstraat 51 in Ell vanaf 09:00 u.

Startijden: 10:30 u. de 3 grote afstanden, 10:40 u. jeugdloop. Het startschot wordt gelost door de wethouder van sport van de gemeente Leudal.

Onder ALLE voorinschrijvers worden een groot aantal tombolaprijzen verloot. Er is goede verzorging onderweg. De halve marathon gaat over 2 ronden, de andere afstanden kennen 1 ronde.

Info via www.degrenslaupers.nl of halvemarathon@degrenslaupers.nl.

(foto: John Parren)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.