Wickmayer en Appelmans tennissen met Special Olympics-atleten (Foto's)

c25r6377

Vandaag vond de Play Unified-ontmoeting tussen Yanina Wickmayer en Sabine Appelmans met twee Special Olympics-atleten plaats in het kader van de campagne van Special Olympics Belgium. Deze campagne promoot het samen sporten waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking in dezelfde ploeg of dezelfde club kunnen sporten. Een tijdje geleden daagde Lies Gielis Yanina Wickmayer uit met een spandoek langs de kant van het tennisplein waarop stond te lezen: “Yanina, Balletje slaan? Ik ben alvast in vorm”. Vandaag toonde Yanina dat ook zij in vorm is. Ze trommelde zelfs Sabine Appelmans op voor een unified dubbelwedstrijd. Het decor van deze challenge was de Kim Clijsters Academy in Bree. Kim Clijsters zelf arbitreerde de wedstrijd en betuigde op die manier haar steun aan het Play Unified-concept.

Uitdaagster Lies Gielis (27 jaar) is een echte sportfanaat. Ze sport ongeveer 10 uur per week en naast tennis speelt ze ook basket, tafeltennis en atletiek. Zij bracht vandaag Kim Lodewijckx (31 jaar) mee. Kim tennist al 20 jaar en speelt al enkele jaren interclub in het gewone circuit.

Lies had er vandaag erg veel zin in en was in de wolken dat Yanina, momenteel de beste tennisster van België, de uitdaging aanging. “Tennis is één van mijn favoriete sporten en ik vind het super om vandaag een match te spelen met twee tennisidolen!” Ook Kim Lodewijckx was enthousiast. “Ik ben super blij dat ik vandaag een match mag spelen met Yanina en Sabine!”

“Ik heb geen seconde getwijfeld om de challenge te accepteren”, vertelde een tevreden Wickmayer. “Mensen met of zonder een verstandelijke beperking kunnen elkaar perfect vinden in hun passie voor een sport en dat is wat wij vandaag ook getoond hebben. Ik ken Lies al een tijdje en ze is een echte atlete. Ik ben blij dat ik vandaag het unified-sporten kon steunen.” Ook Sabine Appelmans vond het duidelijk fijn om nog eens op de baan te staan. “Ik vond de dubbelwedstrijd met Lies enorm leuk. Ik heb er echt van genoten en we voelden elkaar meteen goed aan!” Kersverse mama Kim Clijsters keek vanuit de scheidsrechterstoel geamuseerd toe hoe het viertal het beste van zichzelf gaf. “Iedereen moet de kans krijgen om sport te beoefenen, ongeacht hun beperkingen. Ik stel dan ook met plezier de club ter beschikking voor dit initiatief.”, vertelde de ex-proftennisster. De vriendschappelijke wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door Sabine Appelmans en Lies Gielis.

We hebben hulp nodig van het grote publiek!

Iedereen kan zijn engagement tonen door de campagne te delen (#PlayUnified) en te liken of door zich te registreren als kandidaat om zelf aan Unified-sporten te doen. En ook sportclubs kunnen zich daar registreren enerzijds om te tonen dat ze Play Unified steunen en anderzijds om zelf een Play Unified-club te worden en het officieel label te verkrijgen. Ga naar www.playunified.be voor meer informatie over Play Unified en de Special Olympics-atleten die de bekende topsporters uitdagen.

Voor meer informatie en interviewaanvragen, gelieve contact op te nemen met:
Wavemakers PR & Communications, Elke De Mayer, elke@wavemakers.eu, +32 (0)485 75 28 66

Over Special Olympics

Special Olympics is een internationale beweging die het hele jaar olympische sporten aanbiedt aan mensen met een verstandelijke beperking. Via sport wil Special Olympics hun zelfvertrouwen, hun gezondheid en hun mogelijkheden in het dagelijkse leven verbeteren. De beweging wil het taboe dat vandaag nog altijd bestaat rond personen met een verstandelijke beperking doorbreken, om zo respect en waardering te creëren voor alle personen met een verstandelijke beperking. Special Olympics werd opgericht in de Verenigde Staten in 1968 door Eunice Kennedy Shriver en telt vandaag 4 miljoen atleten in 178 landen.

De vzw Special Olympics Belgium werd opgericht in 1979. De organisatie staat onder de Hoge Bescherming van Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin. Tia Hellebaut en Kevin De Bruyne zijn meter en peter van de organisatie die erkend is door het Belgisch en Interfederaal Olympisch Comité. De Nationale Spelen van Special Olympics Belgium zijn HET sportief hoogtepunt van het jaar voor meer dan 3400 atleten met een verstandelijke beperking. Special Olympics Belgium is ook internationaal aanwezig, met de deelname van Belgische atleten aan de Wereldzomer- en Wereldwinterspelen.

Meer informatie vindt u hier: www.playunified.be of www.facebook.com/SpecialOlympics.be

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.