Witwasonderzoek: diverse politie invallen

politieactie-roermond

In een grootschalig onderzoek naar het witwassen van crimineel geld heeft de politie zaterdagavond 26 november op verschillende plaatsen in Limburg doorzoekingen gedaan. Op verzoek van het Nederlandse openbaar ministerie doorzocht ook de Belgische politie een woning in Maaseik.

Politieactie Roermondse saunaclub
Het onderzoek richt zich op de betrokkenheid van een saunaclub in Roermond bij omvangrijke witwaspraktijken. Daarbij zouden bankbiljetten van 500 euro uit het criminele milieu worden vermengd met de contante geldstroom van de sauna. Het criminele geld zou onder meer afkomstig zijn van de motorclub Satudarah, waarvan prominente leden vermoedelijk de dienst uitmaken in de saunaclub. Dat de sauna betrokken is bij witwassen is naar voren gekomen in een ander witwas onderzoek van de landelijke recherche.

Slachtoffer mensenhandel
Tijdens de politieactie zijn ook aanwijzingen nagegaan dat in de sauna werkzame vrouwen mogelijk slachtoffer zijn van mensenhandel en als prostituee worden uitgebuit. Zedenrechercheurs gingen over signalen van mensenhandel en uitbuiting in gesprek met de aanwezige vrouwen.

Drugs en wapens
In de sauna is beslag gelegd op de aanwezige administratie en contant geld. Ook bij de doorzoeking van een hotelboerderij in Melick en vier woningen in Reuver, Brunssum, Roermond en België is beslag gelegd. Het gaat om gebruikershoeveelheden drugs, 40 xtc-pillen en diverse wapens, waaronder cs-gas, tasers, een stiletto en pepperspray. In een woning ontdekte de politie een hennepkwekerij. Van de aanwezige klanten, vrouwen en personeel in de saunaclub is de privacy zoveel als mogelijk beschermd.

350 man inzet
De politie zette zaterdag bij de actie 350 mensen in, onder wie tientallen (zeden)rechercheurs, arrestatieteams en ook de mobiele eenheid. De actie stond onder leiding van een drie rechters-commissarissen en vier officieren van justitie. De politie trof twee personen aan zonder identiteitsbewijs en twee personen met openstaande boetes.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.