Zuyderland moet operaties afzeggen

zuyderland-ziekenhuis-1

Zuyderland heeft voor donderdag 24 november vijf geplande operaties moeten afzeggen. Dat is noodzakelijk aangezien de ziekenhuizen in Heerlen en Sittard zo vol zijn dat er bijna geen bed meer vrij is.

De betreffende patiënten zijn vanmiddag van het vervelende nieuws op de hoogte gesteld. Daarbij is zeer zorgvuldig gekeken naar wat medisch verantwoord is. Zo gaan operaties van oncologiepatiënten en spoedingrepen bijvoorbeeld altijd door.

Voor de drukte zijn meerdere oorzaken aan te wijzen. Een oorzaak is dat patiënten onvoldoende kunnen doorstromen naar verpleeghuizen in de regio. Daardoor blijven mensen langer in het ziekenhuis dan medisch noodzakelijk is. Ook veranderende regelgeving rondom de AWBZ zorgt voor een slechte doorstroming. Het gegeven dat in Zuyderland Sittard-Geleen twee afdelingen dicht zijn door het Noro-virus, maakt het extra lastig.

Zuyderland is niet het enige ziekenhuis dat kampt met drukte. Alle ziekenhuizen in de regio hebben momenteel een tekort aan bedden. Zuyderland bekijkt de situatie momenteel van dag tot dag. Het is nu dan ook nog niet te zeggen welk effect de drukte heeft op het operatieprogramma van vrijdag.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.