Breese leerlingen werken mee aan verkeersveiligheid op de werf

sam_1398

In kader van herinrichtingswerken in het centrum van Bree, hielpen 2 scholen in de buurt bij de inrichting van een omleidingsweg voor fietsers. Leerlingen van het zesde leerjaar van de Vuurvogel en eerste middelbaar van de Go Campus in Bree gingen aan de slag met tekenmateriaal en brachten in beeld hoe zij wegenwerken en mobiliteit ervaren. Een collage van hun ontwerpen werd door aannemer Kumpen afgedrukt op 2 grote werfdoeken, die de nieuwe, veilige fietsstraat aanduiden die begin december in gebruik werd genomen en die ineens ook een leuke inkleding geven aan de werf.

Vandaag brachten 120 leerlingen en leerkrachten een bezoek aan de werf op de Grauwe Torenwal om zelf hun werfdoeken op officiële wijze te onthullen. Daarnaast hielpen ze ook een tiental andere originele Breese werfdoeken ophangen die met ludieke dialectslogans en foto’s de passanten op de werf willen informeren en sensibiliseren. Het was een bijzonder koude namiddag, maar de leerlingen staken graag de handen uit de mouwen voor wat actie en ze konden zich nadien opwarmen aan een lekker soepje, dat traiteur Gastro Kado, wiens zaak midden in de werf ligt, voor de gelegenheid had bezorgd.

“Het doet plezier om te zien dat onze leerlingen, bewoners, en middenstand openstaan voor de herinrichting, en dat ze op een namiddag als deze samenkomen op de werf om te praten over de veranderingen”, licht centrummanager Patsy Kerkhofs toe. “Tenslotte breken wij gedurende enkele weken een drukke Centrumstraat op, die op de dagelijkse route van heel wat Breeënaren ligt. We proberen daarom zo goed mogelijk te informeren en te signaliseren. Deze nieuwe fietsstraat is daar een goed voorbeeld van.”

Werfleider Dirk Dignef gaf iedereen tenslotte nog een rondleiding op maat tussen de buizen, zandhoopjes en materialen, zodat de leerlingen het verhaal achter de broodnodige verbeteringswerken van dichtbij konden horen en zien. De nadruk werd hierbij gelegd op verkeersveiligheid op de werf, aangezien zij zich de komende maanden dagelijks van en naar school zullen verplaatsen op en rond de werf. Zij kunnen alvast het goede voorbeeld geven in het dagelijks verkeer.

Aannemer Kumpen en Stad Bree besluiten deze dag met één van de nieuwe werfdoekenslogans: Bli-jf kalm!  Vèè wörke hi-j…op oor ziênûwe! Mer uize wâl kimt waal in orde!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *