400.000 Overnachtingen in Dilsen-Stokkem

Er verbleven 14.524 toeristen in 2015 in Dilsen-Stokkem. Zij waren samen goed voor 45.715 overnachtingen en vonden een onderkomen in jeugdlogies, bed & breakfast, vakantiewoningen en een aantal kleinere hotels.

Schepen Koen Sleypen: “Het merendeel van deze vakantiegangers kwam om te fietsen. De gemiddelde besteding per logies per nacht bedroeg 69 euro. Dit betekent dat we voor onze stad en omgeving van een toeristisch omzetcijfer mogen spreken van 3.154.335 euro. Behalve de logies zijn er uiteraard ook nog de vele dagjestoeristen die geld spenderen.”

“Met de komst van het vakantiepark Terhills zullen de toeristische cijfers van Dilsen-Stokkem er in de toekomst heel anders uitzien. De 250 vakantiewoningen zullen op termijn bij een gemiddelde bezettingsgraad alleen al goed zijn voor 400.000 overnachtingen, hetgeen een toeristisch omzetcijfer van bijna 30.000.000 euro zou betekenen voor de directe omgeving.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.