600.000 euro voor cameranetwerk in zone Kempenland


De gemeenten Hechtel-Eksel, Leopoldsburg en Peer gaan investeren in de uitbouw van een ANPR-cameranetwerk in de politiezone Kempenland. Via een netwerk van camera’s wordt er een zogenaamd schild rond de zone opgebouwd en dat in samenspraak met de omliggende zones. De bedoeling is de verkeersveiligheid te verhogen. Voor het project wordt een budget van 600.000 euro uitgetrokken.
ANPR-camera’s (Automatic Numberplate Recognition) registeren alle voorbijrijdende voertuigen. De gegevens worden verzameld in een centrale databank die kan gebruikt worden voor diverse toepassingen. Dat kan gaan van het louter tellen van voertuigen tot het analyseren van de gegevens voor politionele toepassingen.
Een eerste voorbeeld is de snelheidsdetectie via trajectcontrole wat het aantal ongevallen ten gevolge van overdreven snelheid naar beneden zal halen. De trajectcontrole op de fietsstraat in Peer is hiervan een voorbeeld en zal dan ook opgenomen worden in het ANPR-netwerk.
Het project start in Peer. Het is de bedoeling om in de tweede helft van 2017 operationeel te zijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.