Met 850 schapen door Niemandsland

“Met 850 schapen door ‘Niemandsland” is de titel van een grensoverschrijdend kerstevenement op zondag 18 december aan het Smeetshof in Bocholt. Diverse instanties, o.a. de gemeente Bocholt, Natuurpunt Bocholt en de Heemkundige kring van Bocholt werken er aan mee.

Men herdenkt dan immers de schapensmokkel van Weertenaar Bolle Jan in 1916. Naast een kudde van 850 schapen kan je er ook een ‘doodendraad’ bekijken en deelnemen aan erfgoedtochten rond smokkelen door het moerassige Wijffelterbroek: waterdicht schoeisel is een must! Deze tochten beginnen om 11u00 en 13u00. Bij voldoende belangstelling vertrekken geregeld extra gidsen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.