Met 850 schapen door Niemandsland

“Met 850 schapen door ‘Niemandsland” is de titel van een grensoverschrijdend kerstevenement op zondag 18 december aan het Smeetshof in Bocholt. Diverse instanties, o.a. de gemeente Bocholt, Natuurpunt Bocholt en de Heemkundige kring van Bocholt werken er aan mee.

Men herdenkt dan immers de schapensmokkel van Weertenaar Bolle Jan in 1916. Naast een kudde van 850 schapen kan je er ook een ‘doodendraad’ bekijken en deelnemen aan erfgoedtochten rond smokkelen door het moerassige Wijffelterbroek: waterdicht schoeisel is een must! Deze tochten beginnen om 11u00 en 13u00. Bij voldoende belangstelling vertrekken geregeld extra gidsen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *