Afscheid Jan Schrijen bij Roer en Overmaas


Donderdag 22 december is afscheid genomen van Jan Schrijen als voorzitter van het Waterschap Roer en Overmaas. Dit waterschap zal vanaf 1 januari samen gaan met Waterschap Peel en Maasvallei tot Waterschap Limburg. Nieuwe dijkgraaf zal Patrick van der Broeck worden.
Het afscheid van Schrijen werd gevierd bij de Geleenbeek. Er waren toespraken van Gouverneur Theo Bovens, de voorzitter van de Unie van Waterschappen Hans Oosters en Jan Schrijen zelf.
Rode draad door de inleidingen was hoe je als bestuurder leiding geeft in een tijd waarbij de inwoner participerend zijn eigen keuzes maakt, niet alleen aandacht voor de onderwerpen die niet goed gaan, maar ook al die dossiers die wel goed gaan.
Combineer dit met een visie, wees inspirerend, praat mensen niet naar de mond maar schaf onnodige regeltjes af die alleen maar leiden tot een ineffectieve overheid en willekeur. Het vertrouwen van een deel van onze bevolking moeten we weer terug verdienen. Dienend leiderschap hoort daarbij en Jan Schrijen ontleende daar zijn gezag aan. Daarom ook werd hij bekroond met de benoeming tot Officier van Oranje Nassau en kreeg hij de erepenning van de Unie van Waterschappen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.