Ammoniaklekkage Chemelot

chemelot industie

Donderdagmiddag omstreeks 13.15 uur ontstond er een ammoniaklekkage bij OCI Nitrogen op het Chemelotterrein, er werd direct een zogenaamde grip 1 situatie afgekondigd. Spoedig na het eerste alarm werd opgeschaald naar een grip 2 situatie. Op het Chemelot terrein klonken de sirenes.

De brandweer kwam ter plaatse om de situatie onder controle te krijgen.

De ammoniakemissie in de ureum-melaminefabriek bleek het gevolg te zijn van een kortsluiting die brand veroorzaakte. Hierdoor werd de fabriek stopgezet. Om uitbreiding van de uitstoot te voorkomen zijn er waterschermen geplaatst. Metingen van de brandweer hebben uitgewezen dat de vrijgekomen ammoniak bij Chemelot niet buiten het terrein is terechtgekomen.

Heeft u desondanks last van ammoniakgeur: sluit ramen en deuren en zet ventilatie uit.

Inmiddels is weer afgeschaald naar situatie grip 1.

Om 14.50 uur was de situatie rondom het ammoniaklek op Chemelot zodanig onder controle dat de omvang van de hulpverlening verlaagd kon worden. De brandweer voorkomt voorlopig nog met een waterscherm dat eventueel nog aanwezige ammoniak zich kan verspreiden.

LAATSTE MEDEDELING CHEMELOT :

Geleen, 1 december 2016, 15.20u – De ammoniakuitstoot is gestopt en de waterschermen zijn verwijderd. Er is afgeschaald van Grip 1 naar Grip 0.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.