Een bijzondere kerststal in Susteren

Het bouwen van een kerstal en het kerstverhaal tot leven laten komen in de basiliek van Susteren is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken traditie. Een van de vrijwilligers, Hub Rieter vertelt er samen met collega’s heel wat tijd en energie in gestoken te hebben: “Op deze wijze verhogen we op onze manier de kerstsfeer in de eeuwenoude kerk.”

Omdat er vanwege de monumentale status van het gebouw niet geboord of gespijkerd mag worden, wordt er al jaren gewerkt met een speciale houten constructie, touw en andere vaak ingenieuze hulpmiddelen. Met de fraaie kerststal en kerstboom in de kerk, vertellen de Bijbelse taferelen in de crypte het kerstverhaal. In enkele weken tijd wordt hard gewerkt om een mooi resultaat neer te zetten.

Ook dit jaar kan eenieder zich weer zelf komen overtuigen van het resultaat van deze bijzondere kerststal in de H. Amelbergabasiliek in Susteren.

Openingstijden: Op Eerste en Tweede Kerstdag is de basiliek geopend van 13.00 uur tot 19.00 uur. Van dinsdag 27 december tot en met zondag 1 januari van 14.00 uur tot 17.00 uur en van vrijdag
6 tot en met zondag 8 januari van 14.00 uur tot 17.00 uur. Iedere bezoeker, jong en oud kan ook een kerstwens opschrijven op speciale kaartjes die dan in de Kerstwensboom gehangen kunnen worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.