Bouwvakkers aan de slag aan voet van kerktoren Nederweert

 

Bouwvakkers bevonden zich afgelopen week aan de voet van de St. Lambertuskerk in Nederweert, waar een constructie wordt gebouwd voor het opvangen van eventueel vallende brokstukjes. De mannen kregen veel vragen. Of er bijvoorbeeld getrouwd kan worden tijdens de restauratie.

Eind november is de toren van de St. Lambertuskerk met een kraan geïnspecteerd op loszittende stenen. Aanleiding vormde de vondst van enkele gebroken stukjes baksteen aan de voet van de kerktoren en een schouw. Uit de eerste resultaten bleek dat de kwaliteit van de oudere stenen harder achteruit gaat dan verwacht. Er moet een restauratieproces opgestart worden.

Momenteel zijn de voorbereidingen gaande, eind januari 2017 zal er meer over het proces bekend zijn.

Voor de bescherming van voetgangers en overig verkeer wordt als eerste een constructie rond de toren gemaakt voor het opvangen van eventueel nog vallende brokstukjes. De bouwvakkers kregen de nodige vragen tijdens de bouw van de constructie. Zo wilde een bezorgde bruid weten of ze wel kan trouwen in de kerk komend voorjaar. “Natuurlijk kan dat. De verwachting is wel dat de constructie er dan nog staat. We zorgen echter voor een mooie aankleding van het geheel”, aldus burgemeester Evers van Nederweert.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.