Daan Doesborgh schrijft nieuwjaarsgedicht

Dichter Daan Doesborgh (Steyl, 1988) wordt toegevoegd aan het rijtje met de namen Huub Beurskens, Michelle Bracke, Chrétien Breukers, Frans Budé, Emma Crebolder, Quirien van Haelen, Leo Herberghs, Paul Hermans, Rouke van der Hoek, Sasja Janssen, Wiel Kusters, Joke van Leeuwen, Ton van Reen, Hans van de Waarsenburg, Nicolette Smabers, Jos Versteegen en Kreek Daey Ouwens.

Al deze ‘Limburgse’ dichters schreven al eens een nieuwjaarsgedicht in opdracht van het Letterkundig Centrum Limburg. Het gedicht dat Daan Doesborgh schreef voor de jaarwisseling 2016/2017 is het achttiende. De titel hiervan – ‘Ik zit op het dak onder sterren en maan’ – is ontleend aan het lied ‘We vieren het toch’ van Spinvis. Het gedicht is gedrukt op een door Piet Gerards Ontwerpers ontworpen A5-kaart die te gebruiken is als ansichtkaart.

Deze is in december en januari gratis verkrijgbaar bij diverse bibliotheken en boekhandels in Limburg en tevens gratis te bestellen via lcl@hklimburg.nl.

Foto: Tomm de Rooy

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.