Doorzoekingen in de regio

politie

De politie heeft gisteren in een onderzoek van het Functioneel Parket vier locaties in Limburg doorzocht. Dat gebeurde in een strafrechtelijk onderzoek naar een directeur van diverse bedrijven in de gemeenten Maasgouw, Weert, Nederweert en Helmond.

Bij de bedrijven worden (gevaarlijke) metaalhoudende afvalstoffen opgeslagen en mogelijk bewerkt om (edel)metalen terug te winnen, aldus het Openbaar Ministerie. De verdenking is dat er honderden IBC’s (1000 liter vaten) met afvalstoffen werden opgeslagen zonder vergunning of in strijd met de vergunning.

In de gemeente Maasgouw werd een bedrijfspand doorzocht. Er zijn drie woningen en bedrijfspanden doorzocht in de gemeente Nederweert en twee in de gemeente Weert. Er is administratie in beslag genomen.

De overheid vindt de opslag van (gevaarlijke) stoffen zonder vergunning ernstig, vanwege de risico’s. Bedrijven die werken met grote hoeveelheden gevaarlijke stoffen zijn verplichtveiligheidsmaatregelen te nemen om gevaren zoveel mogelijk te voorkomen, of – indien het toch mis gaat- de gevaren zo veel mogelijk te beperken. Wanneer bedrijvengevaarlijke stoffen op onvergunde locaties opslaan, kan dat (ernstige) gevaren opleveren voor mens en milieu in de omgeving van het bedrijf. Bedrijven die zich niet aan veiligheidsmaatregelen en omgevingsvergunning houden kunnen strafrechtelijk worden vervolgd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.