Educatieproject Duurzame Energie van start bij SPOLT-scholen

Op 21 december tekenden de voorzitters van Groen Hart Leudal, Coöperatie Zuidenwind, SPOLT en wethouder Piet Verlinden van de gemeente Leudal tijdens een feestelijke bijeenkomst in Bezoekerscentrum Leudal de ‘Intentieverklaring educatie Duurzame Energie’.

Het startschot om vanaf 2017 de komende schooljaren leerlingen van de groepen 6 t/m 8 van de SPOLT-scholen te laten ontdekken op welke wijze duurzame energie wordt opgewekt in Leudal en waarom dat gebeurt. Leerlingen komen hierover meer te weten door een gastles op school en een excursieochtend naar watermolen St Elisabeth en windmolen De Coöperwiek van Coöperatie Zuidenwind in Windpark Neer. Daarnaast kunnen de leerkrachten binnen de eigen lessen gratis gebruik maken van energielesmateriaal dat landelijk als het beste te boek staat.

Het project past perfect binnen het door SPOLT geformuleerde beleid op gebied van wetenschap en techniek. Een pilot in april 2016, uitgevoerd door groepen van basisschool ‘De Harlekijn’ uit Baexem, vormde de opmaat. Het project kwam tot stand dankzij financiële bijdragen van de gemeente Leudal, SPOLT en Coöperatie Zuidenwind. Daarnaast was de inzet van vrijwilligers van Groen Hart Leudal, Stichting St Elisabeth en Coöperatie Zuidenwind onontbeerlijk.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.