Elektrificatie spoorlijn Mol-Hamont in vier jaar terugverdiend

trein NS OV spoor

De elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont is één van de drie prioriteiten moeten gebeuren om aansluiting op het Nederlandse spoornet naar Weert te realiseren. gedeputeerde Patrick van der Broeck gaf dat onlangs aan. Vorig jaar werd het gedeelte tussen Herentals en Mol al voorzien van elektrische leidingen, wat voor de NMBS een fikse besparing op het vlak van energiekosten en onderhoud betekende.

Het traject Weert-Antwerpen is een belangrijke verbinding waaraan gewerkt dient te worden. De winst die er te behalen valt door het traject te elektrificeren is voor de NMBS en zou ruim 10 miljoen euro kunnen opleveren als er vergeleken wordt met het gebruik van dieseltreinen.

Als de treinverbinding tussen Weert en Hamont er komt, is de inschatting dat ruim 1.200 personen dagelijks van dit traject gebruik zullen gaan maken. Dat blijkt uit een behoeftenstudie die enige jaren geleden is uitgevoerd in opdracht van de Provincie Limburg.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.