Enorme brand Roermond

brandweer

Vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur brak een enorme brand uit bij Sekisui Alveo, een producent van kunststof schuimproducten, aan de Montageweg in Roermond.

Door de brand ontstond een zeer grote rookontwikkeling en in delen van Roermond gingen de sirenes af. Brandweerkorpsen uit de (grote) regio werden opgeroepen om de brand te bestrijden. Omstreeks 15.30 uur stond de gehele bedrijfshal in brand. De brand zou ontstaan zijn in een machine waarin twee schuimlagen op elkaar worden gelamineerd.

De brandweer stuurde ook diverse meetploegen naar de stad aan de Maas en adviseerde al snel ramen en deuren gesloten te houden. Gezien de ernst van de brand werd L1 als calamiteitenzender ingezet. Het treinverkeer van en naar Roermond werd stilgelegd, en ook het overige verkeer ondervond veel hinder van de brand. Diverse op- en afritten van de snelwegen werden afgesloten. In het Roermondse ziekenhuis werden alle operaties opgeschort.

Volgens de brandweer is er geen asbest vrijgekomen en vielen er ook geen gewonden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.