Euregio ontmoet elkaar in Nederweert

Het gemeentehuis van Nederweert was onlangs het decor van de algemene ledenvergadering van het samenwerkingsverband Euregio Rijn-Maas-Noord. Een regio die maar liefst 2,4 miljoen inwoners vertegenwoordigt. “Het is goed over grenzen te kijken en samen te werken”, aldus burgemeester Evers bij de opening van de bijeenkomst. “Niet voor niets is ons motto, samen groot, samen doen!”

Samenwerking binnen Europa is een actueel thema. Door politieke en economische ontwikkelingen staat de EU onder druk. In het MECC in Maastricht vond onlangs de conferentie Europe Calling plaats. De burgemeester was daarbij aanwezig en schreef er o.a. het volgende over. “Het is bepaald geen rozengeur en maneschijn met Europa. Het lijkt wel of alles wat na de WOII is opgebouwd aan snelle slijtage onderhevig is.”

“De grondleggers voor Europa hadden twee grote doelstellingen. Ze wilden oorlog voorkomen en er moest sprake zijn van stabiele sociale rechtvaardigheid. Dat eerste is goed gelukt, het tweede moet veel meer aandacht krijgen. Alleen dan kan de verwarring en het cynisme worden bestreden”, aldus de burgemeester.

Nederweert trad samen met de stad Düsseldorf in 2015 toe tot de Euregio Rijn-Maas-noord. Tijdens de algemene ledenvergadering in Nederweert stond onder meer het grensoverschrijdend openbaar vervoer en de arbeidsmarkt op de agenda. Aan het einde van de bijeenkomst werd de voorzittershamer symbolisch overgedragen aan de burgemeester van Mönchengladbach, de heer Hans Wilhelm Reiners. Hij neemt het voorzitterschap op zich voor de periode 2017-2018. Burgemeester Scholten van Venlo is dan vice-voorzitter. Er kan teruggekeken worden op een goede bijeenkomst.

Foto: Gemeente Nederweert

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.