Fietstunnel Rijksweg 'schuift' naar eindbestemming

underpass-315304_1280

De herinrichting van verschillende kruispunten op de Rijksweg in Maasmechelen verloopt vlot. Half december zullen de kruispunten Weg naar Zutendaal en aan de Windmolenweg afgerond zijn. De herinrichting aan de Breitwaterstraat en de zuidelijke rotonde van de E314 start daarna.

Eén onderdeel van de herinrichting aan de E314 is het voorzien van een veilige oversteek voor fietsers. Hiervoor wordt een fietstunnel onder de Rijksweg aangelegd die leidt naar het bestaand fietspad aan de andere kant van de weg.

De fietstunnel is 35 meter lang, 6,3 meter breed en weegt 750 ton. Om de overlast van deze realisatie zoveel mogelijk te beperken, werd de tunnel vooraf volledig geconstrueerd en alle voorbereidende werken uitgevoerd. Daarna wordt deze tunnel in z’n geheel op de juiste plaats ‘geschoven’. Deze inschuifoperatie gebeurt dit weekend van 2 december tot 4 december. De tunnel wordt met een snelheid van 6 meter per uur verschoven. Daarna start de aannemer met de aanleg van de fietshellingen en de aansluitingen op bestaande fietspaden. Vanaf maart 2017 is de fietstunnel klaar voor gebruik.

Het verkeer op de Rijksweg rijdt dit weekend vanaf de rotonde tot de Breitwaterstraat over een tijdelijke weg met één rijstrook in elke richting. Deze tijdelijke weg loopt rond de werfzone van de fietstunnel, over het werfterrein van de aannemer.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.