Fusie Risse en Westrom gaat niet door

De fusie tussen de sociale werkvoorzieningen Risse en Westrom gaat niet door, zo melden verschillende media. Grote cultuurverschillen en het ontbreken van de noodzaak om te fuseren ligt ten grondslag aan deze beslissing. Een eerder berekende kostenbesparing van 1,4 miljoen euro blijkt niet haalbaar.

Er is de afgelopen twee jaar hard aan gewerkt om zo’n fusie voor te bereiden, maar in het zicht van de haven is het schip gezonken, blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad van Roermond.

Door te veel beren op de weg werd de fusie al eerder uitgesteld naar 2019. Nu is deze dus helemaal van de baan.

Westrom is actief in de gemeenten Roermond, Leudal, Maasgouw, Roerdalen en Echt-Susteren. Risse in Weert, Nederweert en het Brabantse Cranendonck.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.