Een groene kerst voor een witte Keijersmolen

In Molenbeersel hebben de medewerkers van de vzw Molenzorg de handen in elkaar geslagen om de Keijersmolen een opknapbeurt te geven. De witte Keijersmolen was in de loop der tijd erg vervuild geraakt door groenaanslag. Met man en macht werd het groene gevaarte te lijf gegaan om de molen weer een stralend wit uiterlijk te bezorgen.

Het reinigen van de Keijersmolen is nog maar een eerste luik van werkzaamheden die gepland staan voor 2017. Binnen enkele weken starten de vrijwilligers aan de andere molen, de Zorgvlietmolen, met de volledige renovatie van de zolderverdieping. Een huzarenstukje waar de deskundige hulp van een ervaren stielman vereist is. En dat stielmannen geld kosten, geeft de vrijwilligers weer een goede reden om er ook deze zomer weer spetterende Molenfeesten van te maken. Want met deze inkomsten trachten ze jaarlijks opnieuw de kosten aan de molens in Molenbeersel te dekken.

Voor geïnteresseerden is er ook een DVD, ‘Met de kop in de wind’. Op een leerrijke en informatieve manier komen belangstellenden meer te weten over de Keijersmolen en het leven van de molenaar. Voor 15€ (+ verzendkosten) wordt de DVD aan huis bezorgd. Hiervoor kan een mailtje gestuurd worden naar molenfeesten@zorgvlietmolen.net.
Voor de agenda: Van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juli vinden de Molenfeesten in Molenbeersel plaats aan de Smeetsstraat 42 in Molenbeersel. De website is al online.

Foto: vzw Molenzorg

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.