Illegaal vuurwerk in Weert

De Weerter politie startte maandag een onderzoek naar de handel in illegaal vuurwerk.

Op basis van dit onderzoek werd er een woning in Weert betreden. In de woning en de kelderbox trof de politie daadwerkelijk vuurwerk aan waaronder de beruchte Corbra’s en Shells. Het betrof ongeveer 25 kilo aan vuurwerk.

De bewoner van de woning werd aangehouden en zit momenteel nog vast voor verder onderzoek.

Illegaal vuurwerk:

De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal vuurwerk. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Melden kan altijd. Via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Samen met onder meer de douane, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het OM worden jaarlijkse vele kilo’s illegaal vuurwerk in beslag genomen.

Verkeerd gebruik van vuurwerk brengt grote risico’s met zich mee. Voor illegaal vuurwerk geldt dat het hoe dan ook gevaarlijk is. Vuurwerk veroorzaakt elk jaar weer forse (brand)schade en lichamelijk letsel. Het vervoer over de weg en de opslag in de woonomgeving creëert extra veiligheidsrisico’s.
Jaarlijks wordt naar schatting 1 à 2 miljoen kilo verboden vuurwerk in Nederland verkocht

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.