Industrie blijft groeien dankzij VDL Nedcar

vdl-nedcar

De stijgende lijn van de Nederlandse industrie zet in 2017 door, zo blijkt uit een woensdag gepubliceerd rapport van ING. Dit is vooral te danken aan de auto-industrie en de chemie, waaronder VDL Nedcar in Born waar vele mensen uit de grensstreek werkzaam zijn.

De economen van de bank voorzien een plus van circa 1,5 procent voor de Nederlandse industrie in 2017, na een groei van zo’n 2 procent dit jaar. Voor de chemie, die 15 procent van de Nederlandse industrie vormt, zijn de vooruitzichten na drie jaar van krimp weer positief, aldus ING. Daarbij helpt de lage olieprijs de winstgevendheid vooruit.
De auto-industrie profiteert van het succes van VDL Nedcar. “De productiestart van een derde model Mini in november 2016 zorgt voor klinkende groeicijfers voor de automotive-industrie als geheel in 2017”, stelt ING. De auto-industrie groeit daarbij naar verwachting met 20 procent.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.