Is uw auto geschikt voor 95 E10 ?

Brandstof tanken diesel benzine

Over ruim een week kunnen bestuurders 95 E10-benzine vinden in tankstations. 95 E10 vervangt benzine 95 in België. Met deze meer milieuvriendelijke brandstof kan de uitstoot van broeikasgassen in de vervoerssector worden teruggedrongen.

“9 op 10 benzinevoertuigen in ons land zijn compatibel met 95 E10. Voor alle zekerheid raden we alle bestuurders van benzinewagens of -motoren aan om voor 1 januari te checken of hun voertuig geschikt is voor de nieuwe benzine. Als het niet geschikt is, dan kunnen deze bestuurders benzine 98 tanken”, zegt Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie.

95 E10 is een benzinebrandstof die vanaf 1 januari 2017 benzine 95 in België vervangt.

In de benaming E10 staat:

E voor ethanol;
10 voor 10 % (maximum).
Volgens de geldende normen mag deze brandstof dus maximaal 10 % bio-ethanol bevatten.

Al vele jaren maken constructeurs hun voertuigen geschikt voor deze hoeveelheid bio-ethanol in benzine. Momenteel zijn 90 % van de Belgische wagens al compatibel met benzine 95 E10.

Bio-ethanol is een alcohol die duurzaam wordt geproduceerd uit biomassa. De verbranding ervan stoot tot 50 % minder CO2 uit vergeleken met benzine.

Sinds 2008 bevat de in België verkrijgbare benzine al maximaal 5 % bio-ethanol. In 95 E10 zit het dubbele.

Het is eerst en vooral de bedoeling de uitstoot van CO2 en broeikasgassen van benzinevoertuigen te verminderen. Zo kan ons land tegen 2020 zijn doelstellingen op het vlak van hernieuwbare energie in de transportsector halen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.