Kledingbank krijgt donatie van Kinderfonds

 

Stichting Kinderfonds Midden-Limburg heeft Kledingbank-Limburg een donatie gegeven waardoor deze provinciale instelling die vanuit Maasbracht werkt, veel kinderkleding heeft kunnen aanschaffen. Theo Bongers van de Kledingbank ontving Tweede Kamerlid Karin Straus die samen met Wim Cox aanwezig was om de aangekochte kleding te tonen.

Kledingbank Limburg heeft afgelopen jaar 10.000 kledinguitgiften verzorgd. Directeur Otto Veenendaal: “Het bedrijf staat goed in de stijgers. We zijn naast het primaire proces ook doende met andere projecten, om bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een gedegen mbo-opleiding aan te bieden.” Binnen de organisatie zijn ruim 120 vrijwilligers werkzaam die de kleding sorteren, eventueel repareren en uitgeven. De kleding wordt voor een groot gedeelte aangevoerd vanuit de 21 steunpunten uit de gehele provincie.

Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen sprak onlangs tegenover Grensland Actueel: “Vol bewondering kijk ik naar deze organisatie vanwaar ruim 65.000 bananendozen vol kleding, schoenen, tassen en zo meer worden uitgereikt. Het is een, helaas, onmisbare organisatie waar we als Limburg trots op mogen zijn!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.