KRM: een podium ook voor jeugdige musici


Op zondag 8 januari 2017 wordt een mooie traditie voortgezet: dan presenteert het Koninklijk Roermonds Mannenkoor (KRM) in TheaterHotel De Oranjerie te Roermond het jaarlijkse Champagneconcert. Het concert begint om 15.00 uur. Samen met jonge muzikanten uit Roermond en uit de Talentenklas van het Conservatorium Maastricht, voert het koor een boeiend programma uit tijdens een warm en sfeervol begin van het nieuwe jaar. Dirigent John Gerits heeft de muzikale leiding, pianist Leon Dijkstra zorgt voor begeleiding.
Dit zijn de jonge artiesten die meedoen: Stijn Gehlen (cello), Brohlin Coumans (rapper), Cedric Hoonings (klassiek gitaar), Romano Diederen (trompet), Sannie’s Kitchen (bluesband) en (met een knipoog naar Carnaval) de Vrouluuj van de Rattekas oet Remunj (Remunjse zank). De Vrouluuj worden begeleid door drums en koorgezang in dialect: Trök nao Remunj en Veer zeen ós weer. Ook krijgt het zeer levendige Lenteconcert 2016 een vervolg met een nieuwe versie van Choeur des Soldats van Gounod, met rappers uit eigen koor onder leiding van rapper Brohlin Coumans. Verder staan op het programma : You raise me up, The Holy City, Unchain my Heart, When I’m Sixty-four, en Bohemian Rhapsody. Na de vertolking door het 16-jarig natuurtalent Amber Nelissen van haar rol van Beelzeböb (de Duivel) uit de overbekende Roermondse opera bouffe ‘Schinderhannes’ zingt het koor ‘Victoire’ uit de gelijknamige opera. De pauze wordt ingeleid door het toepasselijke Weinland, waarna op 2017 wordt getoast.
Plaatsbewijzen à € 17,50 (consumptie en garderobe inbegrepen) zijn te koop via www.roermonds-mannenkoor.nlhttp://www.roermonds-mannenkoor.nl, en bij De Poppendokter (Munsterplein), Primera (Hamstraat), de VVV (Markt) en in de Oranjerie. Ben je jonger dan 21 en/of in het bezit van een CJP, of met een groep van 6 of meer, kijk dan op onze website voor onze speciale aanbiedingen.
Het KRM, een regionaal mannenkoor opgericht in 1880, telt 80 zingende leden. Het manifesteert zich met een veelzijdig repertoire, waaronder operakoren, filmmuziek, musicals, volksliederen, barber shops, Irish traditionals en spirituals. En met arrangementen van popsongs. Om te zien of het mannenkoor iets voor u is bent u altijd welkom tijdens een van de KRM-repetities: iedere dinsdag van 20.00 tot 22.30 bij Niekée, Oranjelaan 300, 6043 GL Roermond. Binnenkort starten wij weer met onze gratis workshop ‘Ontdek je Stem’. Iedereen kan zingen en zingen is een hobby voor het leven. Interesse? Meld je aan via info@Roermonds-Mannenkoor.nl.
Let op: Het KRM-Champagneconcert vindt plaats op zondag 8 januari 2017, een week eerder dan de Oranjerie-gids vermeldt. Reserveer 8 januari 2017 nu alvast in uw agenda!
(foto: PhotoCord Roermond)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.