Mannen uit Weert en Nederweert opgepakt na mislukte woningoverval

politie

De politie hield zaterdagavond tegen 21.00 uur vier mannen in een auto aan op de Gabriël Metsulaan in Eindhoven. De vier worden verdacht van een poging tot overval op een woning aan de Losweg in Geldrop. Het gaat om twee mannen van 34 en 35 jaar uit Weert, een 51-jarige man uit Nederweert en een 31-jarige man zonder vast woonadres.

Zeker twee mannen liepen rond 20.45 uur naar de woning en belden aan. Toen de bewoner de deur opende werd met geweld geprobeerd om de woning binnen te dringen. Met veel verzet kon de bewoner dit voorkomen, waarop de mannen ervandoor gingen. Tijdens de worsteling bij de voordeur werd de bewoner hard met iets op zijn hoofd geslagen. De vrouw van het slachtoffer alarmeerde direct de politie.

Kort na de melding van de vrouw trok een auto tussen Geldrop en Eindhoven de aandacht van de politie. Zo kwam het uiterlijk van enkele inzittenden sterk overeen met de signalementen van de overvalpoging. Op de Gabriël Metsulaan in Eindhoven krijgt het voertuig en stopteken en bij een controle blijken er in de auto vier mannen te zitten. Daarop worden de vier aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de eerdere overvalpoging. De politie heeft bij de woning aan de Losweg uitgebreid technisch onderzoek verricht.

Getuigen

Er is met een aantal getuigen gesproken. De politie is nog op zoek naar personen die de daders hebben zien vluchten vanaf de woning aan de Losweg. Getuigen kunnen zich melden bij de politie op 0900-8844 of politie.nl/melden. Anoniem informatie delen kan op 0800-7000.

Het viertal zit vast voor verder onderzoek. Voor de bewoners van het huis is Slachtofferhulp ingeschakeld.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.