Midden-Limburgs LVK-lied gediskwalificeerd


Het bestuur van de Stichting LVK heeft besloten het lied ‘Vastelaovend guf vleugels’ uit de halve finales van de editie 2017 te halen. De tekst van het lied is geschreven door Quirien van Haelen. Job van Hoof tekende voor de muziek en Patrick Roger is de vertolker van het lied, uitkomend voor de Herkenbosch (regio Midden-Limburg).
Het lied ‘Vastelaovend guf vleugels’ toont op vele vlakken gelijkenis op een ander lied, getiteld ‘Drunken Lullabies’ van de groep Flogging Molly. Het bestuur constateert dat het lied dezelfde opbouw en hetzelfde ritme kent en dezelfde akkoorden zijn gebruikt. De melodielijn in de versen is nagenoeg gelijk aan het origineel en ook het refrein is overduidelijk herkenbaar.
Het is volgens het bestuur van de Stichting LVK een met voorbedachten rade gewijzigde kopie en in strijd met het Reglement van Deelname 2017. Werk en stijl van een ander zijn nagebootst om voor eigen creatie door te laten gaan.
Betrokken artiest als ook de componist zijn inmiddels door het bestuur van de Stichting LVK op de hoogte gebracht van het besluit en heeft het lied ‘Veer gaon lajke’, uitkomend voor de plaats Geleen toegevoegd aan de 60 halve finalisten. De tekst is van Herman Geenen, de muziek is van Huub Lemmens en wordt vertolkt door de groep Oetgelaote. Het lied zal in de 2e halve finale het podium betreden als nummer 30.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.