Nieuw 219 ha groot vakantiepark in Dilsen-Stokkem

Er is overeenstemming bereikt over een nieuw te bouwen vakantieverblijf in Dilsen-Stokkem. Het nieuwe Terhills Resort zal 250 vakantievilla’s groot worden en zal werk bieden aan 230 werknemers. Kostprijs is 75 miljoen euro. De overeenkomst is gesloten tussen de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en Pierre & Vacances Center Parcs.

Bedoeling is dat het nieuwe 219 hectare grote vakantiepark langs de voormalige grindplas in Dilsen-Stokkem zal komen.

Stijn Bijnens, CEO van LRM: “Met het vakantieresort staan we zonder twijfel voor de meest impactvolle ontwikkeling op één van de mooiste sites van Vlaanderen. Het wordt de kroon op het werk van wat al een complex herbestemmingstraject is geweest. Met Pierre & Vacances Center Parcs aan het roer, zal het Terhills resort uitgebouwd worden tot het kloppend hart van de Terhills-site. De 230 directe jobs die het resort zal genereren, betekenen een stimulans voor een regio die kampt met hoge werkloosheidscijfers. Bovendien zal er een substantiële tewerkstelling zijn tijdens de bouwfase.”

Het Terhills resort wordt een rustig park met een exclusief concept. Het resortconcept is gericht op rust en ontspanning en wil de gasten een unieke beleving bieden met luxueuze accommodaties geïntegreerd in de natuur aan het water en met een hoge servicegraad.

Op dit moment loopt het Milieueffectenrapport (MER). Zodra dit is afgerond zal de omgevingsvergunningsaanvraag worden ingediend worden. De planning is dat in januari 2018 de schop in de grond kan en dat de deuren van het vakantiepark eind 2019 geopend kunnen worden.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.