Politiezones fuseren tot Politiezone Carma

politie-vlaanderen-

De nieuwe naam voor de Politiezones van Midden-Limburg en Noordoost-Limburg wordt Carma. Dat werd onlangs gepresenteerd. De naam verwijst onder meer naar Carboon en Maas en kwam als winnaar uit de bus bij een wedstrijd onder de personeelsleden.

Enkele maanden na de bekendmaking van de fusieplannen zitten de voorbereidingen op kruissnelheid. In tussentijd werd het ook tijd om na te denken over een nieuwe naam. Van begin november tot half december konden de personeelsleden hun voorstellen indienen. In beide korpsen werd veel en diep nagedacht en dat leverde 155 voorstellen op. “Vanuit de politiecolleges een welgemeende dankjewel aan de personeelsleden en in het bijzonder aan de winnaar. Prachtig om te zien dat zovelen zich ingespannen hebben voor deze zoektocht naar een nieuwe identiteit”, aldus burgemeester Jo Brouns van Kinrooi.

De uit Peer afkomstige Annick Coppens bedacht de nieuwe naam.

De politiezones hopen in de loop van het voorjaar reeds operationeel samen te werken, en tegen de zomer officieel als nieuwe zone aan de slag te kunnen gaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.