Renovatie en herinrichting Jacob van Hornemuseum

 

In de nieuwe Museumvisie zijn plannen geschetst voor het Weerter Jacob van Hornemuseum aan de Markt. Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor om van het Jacob van Horne een cultuurhistorisch museum met ook aandacht voor beeldende kunst op locatie te maken.

Wethouder Geert Gabriëls: “Het moet een fris, actief en afwisselend museum worden voor de inwoners van Weert en (Eu)regio en voor toeristen. Ook zal het een serieuze speler in het culturele en museale veld worden. Een museum waar de Weertenaar trots op is.”
De gemeenteraad besluit op 25 januari over de museumvisie.

De noodzaak van een museum voor een stad als Weert wordt onderschreven door de Atlas voor gemeenten. De cultuurhistorische waarde van de binnenstad is een belangrijk element om te komen tot versterking van de positie van de binnenstad. Het museum kan hierbij een belangrijke spilfunctie vervullen.

De kosten van renovatie van het gebouw en opnieuw inrichten van het museum worden geschat op € 2.386.000,-. De jaarlijkse meerkosten ten opzichte van de huidige exploitatie zijn € 310.204,-.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.