Roermond doneert opbrengst taxussnoeisel

Wethouder Raja Fick-Moussaoui heeft op donderdag 22 december jl. een cheque ter waarde van € 668,- overhandigd aan het Toon Hermans Huis Roermond. Het bedrag is de opbrengst van de actie Vergroot de Hoop, waarbij inwoners van 15 juni t/m 31 augustus taxussnoeisel konden inleveren bij het milieupark.

Met het taxussnoeisel dat de burgers van Roermond hebben verzameld, kunnen in totaal 22 chemotherapieën worden geproduceerd. ‘We zijn als gemeente trots dat dit jaar drie keer zoveel taxussnoeisel is ingezameld door onze burgers als vorig jaar. En hoe meer snoeisel hoe meer medicijn kan worden vervaardigd om deze vreselijke ziekte te bestrijden’ aldus wethouder Raja Fick-Moussaoui.

Taxus bevat de stof baccatine, de basisgrondstof voor chemotherapie. Elke kubieke meter taxussnoeisel is goed voor één chemotherapie. Per kubieke meter ingezameld snoeisel doneert Vergroot de Hoop vervolgens een bedrag dat de deelnemende gemeente mag geven aan een kanker gerelateerde organisatie. De gemeente Roermond heeft gekozen om het bedrag aan het Toon Hermans Huis Roermond te schenken.

Het Toon Hermans Huis Roermond weet uit ervaring hoe belangrijk hoop op leven is. ‘Iedere chemotherapie geeft weer hoop en daarom is het fijn dat mensen via het inleveren van taxussnoeisel hier aan hebben kunnen bijdragen,’ vertelt Leny Houben, directeur van het Toon Hermans Huis Roermond. ‘Met deze donatie aan het Toon Hermans Huis Roermond kunnen wij activiteiten organiseren die mensen een steuntje in de rug bieden. Graag wil ik alle mensen danken die taxussnoeisel hebben ingeleverd en hiermee een waardevolle bijdrage hebben geleverd in de strijd tegen kanker’.

Op de foto: Wethouder Raja Fick-Moussaoui overhandigde op vrijdag 22 december 2016 een cheque ter waarde van € 668,- aan Leny Houben, directeur van het Toon Hermans Huis Roermond. Dit is de donatie van de actie Vergroot de Hoop waarbij burgers taxussnoeisel hebben verzameld.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.