Situatie gewijzigd, tunnels Maastricht gaan open !

In de nacht van donderdag op vrijdag is het dan eindelijk zo ver, de Koning Willem-Alexander tunnel(s) in Maastricht gaan open !

Met de ingebruikname van de Koning Willem Alexandertunnel ontstaat een nieuwe verkeerssituatie. Vanaf dat moment zijn de dagelijkse routes bij Maastricht anders. Dat zal even wennen zijn. Waar moet u straks op letten?
Doorgaand verkeer richting Eindhoven of Luik (A2) en lokaal/regionaal verkeer dat in Maastricht of omgeving moet zijn (N2), wordt vroegtijdig van elkaar gescheiden via nieuwe bewegwijzering. Dat gebeurt op de volgende plekken:

Komende vanuit Eindhoven of Heerlen/Aachen: vlak vóór knooppunt Kruisdonk
Komende vanuit Luik: ter hoogte van aansluiting 55 A2 (Randwyck)

Let op deze locaties goed op de borden langs en boven de weg. Als u de borden naar uw bestemming volgt, wordt u vanzelf naar de juiste rijbaan geleid.

Alle rijrichtingen zijn op de borden aangegeven. Bijvoorbeeld Liège, Eindhoven, Heerlen, Aachen, Maastricht, Berg en Terblijt, Hasselt en Cadier en Keer. Maar u ziet ook nieuwe benamingen:

Maastricht-Centrum Noord: om naar het stadscentrum via de Noorderbrug (aan de noordkant van de stad) te gaan
Maastricht-Centrum Zuid: om naar het stadscentrum via de John F. Kennedybrug (aan de zuidkant van de stad) te gaan.
Maastricht-Noord: voor bedrijventerrein Beatrixhaven en de noordkant van de stad. De aansluiting Maastricht-Noord is al sinds zomer 2014 in gebruik door verkeer.
Maastricht-Zuid: voor AZM/Maastricht UMC+, MECC en de zuidkant van de stad.

Opgelet: komt u vanuit het noorden en wilt u naar het stadscentrum? Dan volgt u eerst ‘Maastricht’ op de borden en kiest u daarna voor (Maastricht) Centrum-Noord of (Maastricht) Centrum Zuid.

Sommige richtingen op de definitieve, blauwe bewegwijzeringsborden blijven afgeplakt, omdat nog niet alle lokale aansluitingen klaar zijn. Dat betekent dat u voor sommige lokale bestemmingen voorlopig nog bovengronds – via de tijdelijke N2 of via een omleiding – wordt geleid in plaats van door de tunnel. Dit gebeurt met tijdelijke (gele) bebording. We vragen u goed op de borden te letten en de afgeplakte richtingen te negeren.

De verwachting is dat automobilisten, zoals altijd bij veranderingen op de weg, moeten wennen aan de nieuwe situatie. Het advies is:

Wees alert, rij niet op automatisch piloot
Let goed op de borden, zodat u tijdig de juiste rijrichting kiest
Negeer afgeplakte richting op de borden
Zet uw navigatiesysteem uit
En let ook extra op het (onverwachtse) rijgedrag van anderen.

Toch verkeerd gereden? Geen nood. Tijdelijke omleidingsroutes zijn erop gericht om u weer naar uw bestemming te leiden. Ga niet zelf zoeken, maar volg de borden langs de weg.

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 december wordt de Koning Willem-Alexander tunnel in gebruik genomen tijdens de #nachtvd4buizen. Afgelopen zondag kwam in Via Maastricht aan bod hoe de nieuwe rijroutes eruit zien. Belangrijkste tip: zet de navigatie uit en volg de borden.

Er staat in 2017 opnieuw veel te gebeuren voor het A2 Maastricht. Tegelijkertijd vinden ook op andere plekken in en om de stad werkzaamheden plaats voor een betere infrastructuur. Gaat u de weg op? Kijk vóór vertrek op de Slimme Kaart van Maastricht Bereikbaar. Zo bent u op de hoogte van afsluitingen en omleidingen, extra reistijd en verkeersdrukte. Of maak gebruik van één van de alternatieven voor reizen met de auto. Kijk voor meer informatie op de website van Maastricht Bereikbaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.