Slechts EEN uur vuurwerk in Hamont-Achel

vuurwerk

Binnen de politiezone Hamont-Achel – Neerpelt – Overpelt (HANO) is sedert 2005 een eenvormig reglement ter beteugeling van de overlast van kracht. Dit reglement voorzag in een verbod op het gebruik van vuurwerk uitgezonderd met Sint-Maarten (10-11 november) en op oudejaarsavond.

Ingevolge recente gemeenteraadsbeslissingen in de 3 gemeenten worden deze uitzonderingen niet meer voorzien en is er dus nu een totaal verbod op het gebruik van vuurwerk (behalve voor Hamont-Achel waar gebruik van vuurwerk blijft toegestaan op oudejaarsavond tussen 00u00 en 01u00).

De invoering van een totaal verbod op gebruik van vuurwerk is een gevolg van een aantal factoren: vele klachten van burgers over vernielingen, (bijna)-ongevallen bij particulieren thuis evenals op publieke plaatsen, geluidsoverlast, dierenleed, …

De burgemeester blijft nog wel, zoals voorheen, gemachtigd om een toelating te verlenen tot het afsteken van feestvuurwerk. De lokale politie zal toezien op de naleving van dit algemeen verbod en zal een actief handhavingsbeleid voeren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.