Smalste stukje iets breder (foto's)

Door de extreme droogte van de laatste weken is het smalste stukje Nederland een beetje breder geworden.

Nee, geen geheime actie van Jos Hessels, maar de Maas, de machtige grensrivier is hiervan de oorzaak. Dreigde de rivier in februari nog buiten haar oevers te treden, nu is er niet veel meer over van al dat watergeweld. Door gebrek aan aanvoer van regenwater, heeft de Maas zich een flink stuk terug getrokken richting België. En leerden wij vroeger niet dat de landsgrens in het midden van de rivier loopt ?

Als we dat letterlijk mogen nemen is het smalste stukje Nederland nu tijdelijk echt een stukje breder !

We liepen dinsdagmiddag over de droge Maasbedding bij Maaseik en maakten de volgende kleine reportage van de waterstand van vandaag. Doordat de lage waterstand al zo lang aanhoud, steekt zelfs de eerste begroeiing al de kop op tussen de keien.

Ter illustratie: op de laatste drie foto’s de Maas zoals ze was op 12 februari van dit jaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.