Tentoonstelling van leerlingen Het Kwadrant Weert

Leerlingen van Het Kwadrant in Weert hebben binnen het vak Kunst werken gemaakt met het thema ‘(out of the) BOX’. Het zijn tweedimensionale werken, objecten en zelfs ‘Gesammtkunst’. De werken zijn te zien in het Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt in Weert. Geert Gabriëls, wethouder van Cultuur, opent de tentoonstelling op zondag 18 december 2016 om 15.00 uur. De expositie is te zien tot en met zondag 15 januari 2017.

‘(out of the) BOX’
VMBO-leerlingen van het Praktijkonderwijs van Het Kwadrant maakten de werken voor de tentoonstelling. Voordat ze deze werken realiseerden, gingen de leerlingen op onderzoek uit op verschillende wijzen. Ze ontdekten de mogelijkheden binnen het thema en hun creativiteit bleek grenzeloos. Bij het maken van installaties, werkstukken, video, fotografie et cetera lieten de leerlingen zich leiden door de eigen ervaringen uit hun omgeving. Dit willen zij met iedereen delen.

Als bezoeker wordt u uitgedaagd om aan de hand van de werken een verbinding met de leerlingen van Het Kwadrant te maken. U treedt als het ware hun wereld binnen. Ook wordt u geïnspireerd om ‘out of the box’ te denken, omdat dit leidt tot flexibel denken en tolerantie. De jonge kunstenaars verbinden op deze manier hun schoolactiviteiten met de wereld buiten school.

Kunstobjecten
In de expositie zijn onder meer een serie portretten, collages en schilderijen te zien. Hierbij zijn verschillende materialen en technieken gebruikt. Sommige liggen voor de hand, zoals verf, hout, papier en karton. Maar ook bamboe en elastieken worden in de werkstukken toegepast. Een muur van foto’s, video en meerdere ‘Gesammtkunstwerken’ maken de expositie compleet.

De ‘Gesammtkunstwerken’ zijn groter van formaat en zijn het resultaat van groepsdynamiek. Deze werken maken de leerlingen ter plekke en zullen dus organisch ontstaan. Bovendien veranderen ze gedurende de tentoonstelling. Dit maakt de expositie een ware beleving. Meer informatie over de expositie ‘(out of the) BOX’ staat op www.erfgoedhuisweert.nl.

Openingsactiviteit
De inleiding op de tentoonstelling wordt gegeven door Janneke Jacobs, locatiedirecteur van Het Kwadrant. Aansluitend zijn er een voordracht en een muzikaal intermezzo, verzorgd door de leerlingen van Het Kwadrant. Vervolgens opent wethouder Gabriëls de expositie officieel. De leerlingen van Het Kwadrant nemen de catering voor hun rekening.

Tweede keer
Het is de tweede keer dat leerlingen van Het Kwadrant werken exposeren in het Gemeentemuseum. Vorig jaar nam Het Kwadrant het initiatief met de expositie ‘Verbinding’. Dat bleek een groot succes; een druk bezochte tentoonstelling met werk van hoog niveau. Mensen uit de regio, maar ook daarbuiten, bekeken de werken met grote aandacht en waren enthousiast.

Openingstijden
Gemeentemuseum Jacob van Horne aan de Markt 7 in Weert is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het museum is gesloten op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag. Meer informatie over de openingstijden, entree en een routeplanner vindt u op www.erfgoedhuisweert.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.