Tijd voor een totaalrenovatie in 2017 ?

Met een hervorming van de energiepremies wil de Vlaamse Regering nu ook de eigenaren en verhuurders van bestaande woningen en appartementen aanmoedigen naar meer energie-efficiëntie. Infrax zet vanaf 1 januari de schouders onder dit beleid en stimuleert totaalrenovaties met nieuwe premies.

De Vlaamse regering behoudt de bestaande premies voor de woningen die vóór 1 januari 2006 werden aangesloten op het elektriciteitsnet of die een stedenbouwkundige vergunning hebben die dateert van vóór die datum. Maar ze verstrengt de normen om recht te hebben op de premies. De regering voert ook een nieuwe premie in, zet de combipremie stop, en introduceert de voucher totaalrenovatie.

Voucher totaalrenovatie of de Infrax BENO-pass

Tegenover de afbouw van bepaalde individuele premies staat dan weer de stimulering van totaalrenovaties. Door de invoering van een voucher voor totaalrenovatie zal u bij het uitvoeren van meerdere energie-efficiënte ingrepen kunnen rekenen op een totaalrenovatiebonus.

Concreet moet je binnen een periode van vijf jaar minstens 3 investeringen uitvoeren uit onderstaande lijst. Deze zeven investeringen komen bij Infrax in aanmerking voor de totaalrenovatiebonus.

  • dak- of zoldervloerisolatie van minstens 30 m²,
  • muurisolatie (spouw, buitenkant of binnenkant) met een oppervlakte van minstens 30 m²
  • vloerisolatie met een oppervlakte van minstens 30 m²,
  • nieuwe beglazing voor een oppervlakte van minstens 5 m²,
  • zonneboiler,
  • warmtepomp,
  • ventilatiesysteem.

Doet u binnen de vijf jaar een investering in 3 van de 7 hogervermelde investeringen, dan krijgt u een renovatiebonus van 1.250 euro van Infrax. Daarna krijgt u per bijkomende investering een volgende bonus. Wanneer u in alle zeven hogervermelde renovaties en/of technieken investeert, krijgt u in totaal een bonuspakket van 4.750 euro.

(gemeente Kinrooi)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.