Traditionele Nieuwjaarsduik ook in Belgisch-Limburg?


De grote Nieuwjaarsduik in Scheveningen is al vele jaren niet de enige in Nederland. In Limburg wordt er ook de komende Nieuwjaarsdag op negen plaatsen ‘het nieuwe jaar in gedoken’. Maar is deze traditie aan de andere kant van de grens ook aanwezig?
Belfeld, Brunssun, Grathem, Gennep, Horst, KJessel, Panheel, Maasbree en Venlo, dat zijn de plaatsen waar op 1 januari geplonsd wordt.
In de Belgische kustplaats Oostende wordt ook al jarenlang een Nieuwjaarsduik georganiseerd. In 2011 startte men met deze traditie, weliswaar vele jaren achter elkaar niet op 1 januari, maar op de eerste zondag in het nieuwe jaar. Dat komt dit jaar goed uit, zodat men ook op Nieuwjaar het water in kan.
Dichter bij huis, in Belgisch-Limburg, meer bepaald in Kinrooi-Geistingen, wordt ook een Nieuwjaarsduik georganiseerd. Echter één week later dan de andere duiken, op zondag 8 januari. Dan wordt er om 10.00u in het water van de Maas, ter hoogte van de Dalerweg bij Dagstrand De Steenberg, gedoken. Diezelfde dag kan er in Neeroeteren aan de Brug in de Zuid Willemsvaart gedoken worden, tussen 13.00 en 17.00u. Het thema ‘Tirol’ heeft de organisatie aan deze duik gekoppeld.
In Nederlands-Limburg kan er dus op 1 januari gedoken worden, en voor diegene die de smaak hierdoor te pakken hebben gekregen, is het één week later nogmaals mogelijk, aan de andere zijde van de grens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.