Verhuizing Spoedeisende Hulp Weert

Sint Jans Gasthuis Weert ziekenhuis

De Spoedeisende Hulp (SEH) van het St-Jans Gasthuis in Weert heeft de afgelopen maanden een ware transformatie ondergaan. De afdeling is verbouwd en klaar voor de toekomst. Om de verbouwing mogelijk te maken is de afdeling tijdelijk verhuisd naar de voorzijde van het ziekenhuis en zal op 16 december weer terug verhuizen naar de achterzijde. Let wel: de ingang blijft wel aan de voorzijde. De achterzijde is alleen toegankelijk voor ambulances. De verhuizing zal kamer voor kamer gebeuren zodat de patiëntenzorg gewoon door kan gaan. Aan het einde van de dag is de complete afdeling verhuisd en weer terug op de oude locatie.

Moderne SEH
De verbouwde SEH is heel patiëntvriendelijk ingericht met een grotere wachtkamer en meer behandelcapaciteit. Ook zijn er nu alleen nog maar eenpersoonskamers. Voor patiënten met een besmettingsrisico is een speciale kamer ingericht met een sluis. Daarnaast ligt de ruimte om deze patiënten (preventief) te ontsmetten nu direct bij de ingang, waardoor het verspreidingsrisico nog verder wordt verkleind. De luifel voor de ambulances is verbouwd tot een afgesloten ruimte zodat de patiënt geen last heeft van mogelijk mindere weersomstandigheden. Tot slot beschikt de SEH na de verhuizing over een opvangkamer voor de familie van ernstig zieke patiënten, waarmee een grote wens van patiënten, familie en medewerkers is ingevuld. Het zijn slechts enkele voorbeelden van verbeteringen die door de verbouwing zijn gerealiseerd.

17 januari één loket voor spoedzorg in Weert
De Spoedpost Weert wordt compleet wanneer de Huisartsenpost van Meditta naar het ziekenhuis verhuist. Deze zal vanaf 17 januari patiënten ontvangen op de nieuwe locatie aan de Vogelsbleek aan de voorzijde van het ziekenhuis. Dan is er één loket waar inwoners van de regio Weert terecht kunnen met medische spoedvragen in de avonden, nacht en weekenden. Een stuk patiëntvriendelijker omdat de communicatielijnen tussen Huisartsenpost en ziekenhuis heel kort zijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.