Vervolg voor Heel Weert Wenst


In de wijk Fatima in Weert en in Stramproy is in 2016 met veel enthousiasme en succes het vernieuwende (burger)participatie concept ‘Heel Weert Wenst’ gelanceerd. Sinds deze week mag het initiatief rekenen op draagvlak en ondersteuning van de gemeente Weert.
De gemeente stelt een eenmalige subsidie van € 19.000,- ter beschikking. Daarnaast heeft inmiddels ook de gedeputeerde van de provincie Limburg, Marleen van Rijnsbergen, met veel enthousiasme kennis genomen van het innovatieve project. Uit de waarderende reactie valt af te leiden dat een ondersteuning vanuit de Provincie in 2017 eveneens een reële kans heeft.
Eerder ontving het project al steun uit het Samenfonds 0495. Goed nieuws dus voor vernieuwende, creatieve en maatschappelijke ideeën voor Weert en omliggende kernen. Met deze financiële ondersteuning kan ‘Heel Weert Wenst’ in tien Weerter wijken en dorpen worden uitgerold.
‘Heel Weert Wenst’ is een gezamenlijk initiatief van Huis voor de Kunsten Limburg, Wonen Limburg, Punt Welzijn, Rick en Rabobank Weerterland en Cranendonck. Deze organisaties zijn ervan overtuigd dat de inzet van kunst en cultuur, bewoners van diverse wijken in Weert en omstreken kan ondersteunen bij het verbeteren van hun buurt en een basis legt voor nieuwe sociale netwerken.
Foto: Gemeente Weert

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.