Wereldkunst-Workshop voor kinderen

In de Kerstvakantie zal op vrijdag 30 december een workshop voor kinderen worden verzorgd door de kunstenaars Feras Dahhan en Juliën Obama. Uiteraard worden de beide kunstenaars hierbij ondersteund door twee van onze school- en jeugdgidsen. Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van de lopende wisseltentoonstelling Kunst van de Wereld, een Wereld aan Kunst. Hier exposeren een viertal kunstenaars, die eveneens vluchteling zijn, hun werk. Alle vier de exposanten verbleven enige tijd in het AZC in Baexem nadat zij gevlucht waren uit hun geboorteland.

Feras Dehan, afkomstig uit Syrië, heeft zich voornamelijk gespecialiseerd in het werken met metaal en zal met de kinderen figuurtjes maken van ijzerdraad. Juliën Obama’s specialisatie is keramiek en sieraden. Hij zal de kinderen dan ook begeleiden bij het werken met klei en het maken van eenvoudige sieraden, bijvoorbeeld armbandjes. Juliën Obama is geboren in Gabon, Centraal Afrika. Na afloop van de workshop zijn de ouders van de deelnemende kinderen uitgenodigd om de werken van de kinderen én die van de kunstenaars in het museum te komen bekijken.

Deelname

De workshop wordt gehouden op vrijdag 30 december van 10:00 – 12:00 uur en is bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. Deelname hieraan bedraagt € 5,00 per kind. In verband met het maximum aantal deelnemers van 15, verzoeken wij u de kinderen tijdig aan te melden via ghl.balieteam@gmail.com of telefonisch (0475 – 497 010) tijdens de openingsuren van het Bezoekerscentrum Leudal.

De workshop vindt plaats in het Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen.

(Afbeelding via Conny Roukens – PRgroep Bezoekerscentrum Leudal)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.