Wessem krijgt een impuls

De gemeente Maasgouw wil samen met de inwoners van Wessem het accomodatiebeleid oppakken. Met name zal er aandacht gevraagd worden voor de Harmoniezaal en het gebouw waar voorheen zwembad Wisheim lag. De harmoniezaal is verouderd en een gedeelte van het voormalige zwembad staat leeg.

In oktober 2015 heeft de raad van de gemeente Maasgouw opdracht gegeven de Harmoniezaal in Wessem te renoveren. Onderzoek laat zien dat de geplande renovatie van de Harmoniezaal veel duurder is dan in eerste instantie geschat. Daarom gaf de gemeenteraad in november 2016 aan het college opdracht om, naast de verbouwing van de Harmoniezaal, ook andere mogelijkheden te onderzoeken.

Sinds de sluiting van het zwembad in 2012 is door verschillende partijen hard gezocht naar nieuwe functies voor het gebouw. Het idee ligt er om de bovenverdieping te verbouwen voor tafeltennisvereniging Westa. Voor de benedenverdieping zijn nog geen gebruikers gevonden.

Onlangs heeft de Dorpsraad van Wessem een enquête gehouden onder diverse verenigingen. De resultaten van de enquête zal de gemeente Maasgouw met eigen onderzoeksresultaten bekijken om de verschillende huisvestingsmogelijkheden in kaart te brengen.

Het college moet de resultaten van het huisvestingsonderzoek uiterlijk in april 2017 via een bijeenkomst aan de gemeenteraad presenteren.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.