Koninklijke Onderscheiding voor Guus Maes

brandweer-logo

Uit handen van burgemeester Jos Heijmans, ontving de heer Guus Maes op zondag 8 januari 2017 een Koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de brandweer Stramproy. Hij kreeg de versierselen uitgereikt die horen bij de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Guus Maes woont in Stramproy en is sinds 1 januari 1986 in dienst bij de brandweer. Hij rondde diverse opleidingen af en heeft zich naast zijn werk als brandweerman, jarenlang ingezet als chauffeur en pompbediende van de tankautospuit van Stramproy. Hij deed mee aan alle oefeningen, zowel van het korps als gewestelijke- en regionale oefeningen. Ruim twintig jaar nam hij deel aan brandweerwedstrijden. Daarmee scoorde hij vaak als beste chauffeur/pompbediende. Naast de vele oefeningen en uitrukken, was hij zeer actief in de personeelsvereniging van de brandweer. Lange tijd als voorzitter, maar ook als organisator van allerlei bindingsactiviteiten. De heer Maes neemt zijn taak als brandweerman heel serieus en zijn humor geeft extra glans aan zijn werkzaamheden.

Van 1997 tot en met 2009 was Maes voorzitter van de personeelsvereniging van Weerens Bouwbedrijf. Hij was lid van carnavalsvereniging ‘De Zoatmaale’ van 1987 tot 2009. Vanwege zijn verdiensten voor de ‘Zoatmaale’ is hij erelid geworden. Ook was hij ruim tien jaar bestuurslid van buurtvereniging ‘De Berg’ in Stramproy.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *