Strooidiensten staan klaar

In verschillende gemeenten staan de strooidiensten weer paraat. Er zal preventief worden gestrooid, zoals ook in de gemeente Maaseik. Een woordvoerder van de gemeente geeft aan dat het geen gemakkelijke klus is, omdat het bij sneeuw en vorst extra lastig is. De strooidiensten werken er naar om alle wegen sneeuw- en ijsvrij te houden.

Dat preventief strooien noodzakelijk is, blijkt uit de weersverwachting. In de nacht naar vrijdag is het geruime tijd bewolkt en bij temperaturen van ongeveer 1 graad zijn er perioden regen en natte sneeuw. Geleidelijk valt er sneeuw die op veel plaatsen in de grensstreek blijft liggen. Morgen overdag worden enkele winterse buien met sneeuw en hagel verwacht. In de loop van de middag raakt het helemaal bewolkt en komen er langere perioden met (natte) sneeuw. Zaterdag en zondag worden winterse buien verwacht en kan het ’s nachts licht gaan vriezen.

Weerman Ruben Weytjens: “In de loop van volgende week wordt het steeds kouder, met zeker vanaf woensdag ook overdag negatieve temperaturen. De minima zullen vaak tussen -5 en -10°C uitkomen. De laagste temperaturen kunnen enkel gehaald worden indien er een sneeuwdek ligt, en het is nog steeds de vraag of dat overal zal lukken.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *