Levensloop Maaseik-comité doet mee aan Tournée Minérale

Het comité van Levensloop Maaseik doet in de maand februari ook mee aan de actie Tournée Minérale, waarbij de insteek is een hele maand lang zonder alcohol door te brengen, ten gunste van Stiching tegen Kanker en de DrugLijn. “Over die deelname hebben we niet lang hoeven na te denken”, aldus Annick van Dijk van het Maaseiker comité.

“Tournée Minérale is een actie van Stichting tegen Kanker. Daar valt Levensloop ook onder. Tijdens onze laatste vergadering, kwam deze actie ter sprake en werden we door onze regio coördinator gevraagd of wij, als team, interesse hadden om daar aan mee te doen. Uiteraard”, zo vertelt van Dijk enthousiast.

De uitdaging om alcoholische drank in de maand februari te laten staan, wordt door meerdere personen, bedrijven en organisaties gedaan. Naast het goede doel ondersteunen wordt aangegeven dat het goed is om je lichaam te laten ervaren wat het is om gedurende één geen alcohol te nuttigen. Een glas wijn bij het eten, een biertje na het sporten: voor velen maakt het deel uit van de dagelijkse routine. In 2013 dronk 82% van de Belgen alcohol, ook al brengt dat heel wat risico’s met zich mee. Het beïnvloedt je gezondheid, zowel fysiek als mentaal. Het heeft ook impact op je veiligheid en op je gedrag.

“Wij hebben meteen onder de naam van ‘Levensloop Maaseik’ een team aangemaakt”, aldus Annick van Dijk. “Van het comité zijn er momenteel acht leden aangesloten. Wie mee wil doen met ons team kan zich altijd aansluiten. De afspraak is, als we iemand iets van alcohol zien nuttigen in februari, betaalt diegene € 100,00 aan de actie Tournée Minérale.”

Overdreven alcoholgebruik is schadelijk voor het lichaam. “Als comité van Levensloop Maaseik willen we graag het goede voorbeeld geven, want ook tijdens óns evenement staat preventie en een gezonde leefwijze hoog in het vaandel”, zo besluit Annick van Dijk van het Levensloop Maaseik-team.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *